I forbindelse med et intervju hos Bekk fikk jeg i oppgave å lage en app som gir brukeren informasjon basert på konteksten han befinner seg i. Jeg endte opp med å lage en slags Google Now-hybrid, med fokus på grafisk klarhet og forskjellige kontekstområder man kan befinne seg innenfor. Disse settes basert på faktorer som lokasjon, tid og vanene til brukeren.

Jeg valgte å lage en grafisk prototype på en iPhone-app, siden det er grensesnittet jeg er mest vant med. Appen er delt inn i ulike seksjoner, som hjemme, jobb, reise og byliv. Det finnes en meny for å velge mellom disse, men det gjøres også automatisk basert på lokasjon. Man kan legge til favoritter eller finne nye seksjoner basert på lokasjonen. I tillegg er appen tett integrert med Facebook for å gi deg en enkel oversikt over dine venner og kolleger.

Din beste venn på reisen

Når du må dra og hvilken gate flyet går fra er gårsdagens problemer. Bruk heller tiden på noe nyttig som å se hva dine venner anbefaler å besøke på destinasjonsstedet, eller bare sjekk hvordan været kommer til å bli. Alt samlet på en plass.

reise

Appen som kjenner dine omgivelser

clock

Man vil ikke det samme uavhengig av hvilken tid på døgnet det er. Derfor tar appen i bruk tid som en viktig faktor i beregningen av hva som er viktigst her og nå.

lokasjon

Basert på din lokasjon kan appen gi deg intelligente forslag for hva som anses som viktig. Er du på jobben, vil appen vite dette, og gi deg din jobbinformasjon når du starter appen. Her kan du få viktige oppdateringer fra dine kolleger, og informasjon om hvor og når neste møte finner sted. Og når du er ute på byen, vil du aldri lure på hvor vennene dine er.

cloud

Dårlig vær og man vil kanskje helst holde seg inne. Skinner solen derimot er straks ting annerledes! Kombinasjonen av tid, lokasjon og værforhold gjør at appen kan gi deg best mulig informasjon når du trenger det.

Full kontroll over hjemmet

Styr varmen og lyset i huset med en touch-flate. Fargen på touchflaten endrer seg fra rød til blå basert på varmen du setter, og fra lys til mørk basert på lysstyrken i rommet. Tanken er å utnytte den lille plassen man har på en mobilskjerm best mulig, ved å kombinere flere funksjoner på en flate.

zoomzoom

Kos deg med dine venner

Hva vil du i dag?

Aldri en kjedelig kveld når man har en personlig assistent som forteller deg hva som skjer og hvor. Velg mellom en rolig kveld med din kjære på en flott restaurant, eller slå deg sammen med vennegjengen på den lokale puben og la kvelden gå sin gang. Alle muligheter er åpne!

Jobben som gjør seg selv

Aldri gå glipp av noe viktig igjen. La hjernen din jobbe med de virkelige arbeidsoppgavene, så tar appen av seg resten.

jobb

Hva vil du i dag?

valget er ditt

Valget er ditt.