Er du som meg, har du kommet frem til din egen metode for å skrive på tastaturet. Det tok lang tid å skrive og jeg tastet ofte feil. Det var frem til jeg begynte å bruke touch-metoden.

Touch-metoden tildeler enkelte knapper til hver enkelt finger. Venstre langfinger har f.eks. 3, E, D og C. Dette gjør, med litt øving, at man både skriver raskere og skriver mindre feil, da hver finger "vet" hvilken bokstav de skal trykke og hvor de befinner seg. Baksiden er selvfølgelig at det tar en stund å lære seg. Til gjengjeld vil tiden du brukte på å lære deg touch-metoden vinnes tilbake, da skriving går mange ganger raskere enn før.

Oversikt over tastene og tilhørende fingre

Spørsmålet er da ikke om man burde lære seg touch eller ei, men snarer hvordan og ikke minst hvor. Jeg mener at det ikke er grunn til å gå på kurs for å lære seg dette. Alt man trenger er en internettforbindelse og en nettleser.

Nettsiden jeg har brukt (og fremdeles bruker) for å lære meg touch-metoden heter TypingWeb.com. Jeg anbefaler at du registrerer deg først som sist, da siden holder en oversikt over progresjonen din over tid. Det går selvsagt an å benytte siden uten å registrere seg også dersom du vegrer deg mot å registrere deg. NB! Husk å bytt til norsk tastatur i innstillingene!

Hvis ikke denne blogg-posten var nok til å overtale deg, kan jeg også anbefale artikkelen til digi.no som belyser fordelene ved å lære touch-metoden, både for enkeltpersoner og bedrifter.