Blikkfang selger.

Avisoverskrifter har blitt så dårlig på nett at jeg alltid ser på URL’en hva artikkelen handler om før jeg trykker. Dette er fordi jeg har blitt opplært til at en overskrift ikke nødvendigvis trenger stemme overens med innholdet. Avisene har gitt meg klikk-aversjon, noe som er en dårlig strategi når inntektskilden deres er sidevisninger. Når i tillegg aviser som Aftenposten setter opp en betalingsmur etter 8 klikkede artikler, ønsker jeg nødig å bruke mine klikk på svada.

Daglige skuffelser fører ikke til at man åpner lommeboken. Man er ikke villig til å betale for å føle seg lurt eller lokket til å trykke på en artikkel.

Følgende artikkelen er et eksempel på klikk-baiting. De skaper store forventninger med overskriften, og hinter til en aldri så liten skandale:

Artikkelen viser seg å være mye kjedeligere enn det høres ut som. De bytter bare ut menyen på båten. Og vips har jeg kun 7 sider igjen før grensen.

Går man for ofte på slike smeller blir man lei. Apple ble suksessrike fordi de skaper gode brukeropplevelser. Å bli behandlet som dumme kyr, hvor minste felles multiplum er gjeldende, gir ikke en god brukeropplevelse.

Mantraet er enkelt. Sett kunden i sentrum. Skap godt innhold. Dårlig innhold med lureoverskrifter fungerer short-term, men er ikke en langsiktig strategi.